Συνάντηση για την δημιουργία του 1ου Φεστιβάλ για το Νερό στον Αποκόρωνα

Ανοικτό κάλεσμα για την δημιουργία ενός φεστιβάλ για τo vερό, μια γιορτή διεκδίκησης για το πολυτιμότερο δημόσιο αγαθό

Κάλεσμα σε συνάντηση στο Πλατανάκι ( πλατεία Πιτσικούνη) την Κυριακή 11 Ιουλίου στο Βάμο στις 19:00, για την δημιουργία του 1ου Φεστιβάλ για το Νερό στον Αποκόρωνα, απευθύνει μέσω ανακοίνωσής της η Ανοικτή Συνέλευση για τα Νερά του Αποκόρωνα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το νερό είναι το σημαντικότερο αγαθό, το πιο πολύτιμο στοιχείο της φύσης. Αυτό πίνουμε για να ζήσουμε, μ’ αυτό ποτίζουμε τα μποστάνια μας για να έχουμε στοτραπέζι μας ντομάτες, χόρτα και λαχανικά. Μ’ αυτό ξεδιψάμε τις καλλιέργειες μας και τα χωράφια μας για να παράξουν και να μπορέσουμε να ζήσουμε απ’ αυτά. Αυτό κάνει τοντόπο μας ξεχωριστό, πράσινο και όμορφο. Τα πολλά νερά του, οι πηγές του και τα ρυάκια του.

Τόσο σημαντικό είναι το νερό για εμάς και για τον τόπο μας.

Γι’ αυτό και πρέπει να λύσουμε τα ζητήματα του νερού στον Αποκόρωνα.Παρόλο που ο  τόπος μας έχει την απαιτούμενη επάρκεια και ποιότητα για την κάλυψη των αναγκών τα προβλήματα παραμένουν και χρονίζουν.  

Η Ανοικτή Συνέλευση για τα Νερά του Αποκόρωνα στις τελευταίες συνελεύσεις της αποφάσισε να κάνει ανοικτό κάλεσμα για την δημιουργία ενός φεστιβάλ για τo vερό, μια γιορτή διεκδίκησης για το πολυτιμότερο δημόσιο αγαθό. Το φεστιβάλ ελπίζουμε να αποτελέσει  μία  συνάντηση επιστημονικών, κινηματικών και πολιτικών συλλογικοτήτων αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένου ανθρώπου.  Με συζητήσεις και πολιτισμικές δράσεις, προσδοκούμε να  δημιουργήσουμε μία μεγάλη γιορτή – κοινωνική παρέμβαση στον Αποκόρωνα .

 Όλες οι αποφάσεις παίρνονται στις συνελεύσεις μας  όπου κατατίθενται ιδέες και οργανώνουμε την υλοποίησή τους. 

Καλούμε όλες και όλους που θέλουν να συμμετέχουν στη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ για το Νερό στον Αποκόρωνα στην ανοικτή οργανωτική συνέλευση  που θα γίνει στο Πλατανάκι ( πλατεία Πιτσικούνη) την Κυριακή 11 Ιουλίου στο Βάμο στις 19:00

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί